НАШИТЕ МИСЛИ

Изследване на ключови думи

Един от най-важните елементи в SEO, но все пак се пренебрегва. За да привлечете трафик към вашия сайт, трябва да се класирате високо за ключови думи, които се търсят. На кого наистина му пука, ако се класирате номер 1 в Google за ключова дума, която никой не търси. Не ти помага.

За да започнете интелигентно проучването на ключови думи, първо трябва да разберете към какви ключови думи искате да се насочите. Ще използваме „SEO“ за пример. Следващата ви стъпка е да потърсите някои ключови думи, които се отнасят до зайци. За да направите това, можете да използвате инструменти за проследяване на думи, откриване на ключови думи или увертюри, за да проверявате търсенията на ден. Сега не забравяйте, че това не винаги са точни търсения на ден, така че не винаги им се доверявайте и сравнявайте резултатите един с друг.

Сега, когато търсите „SEO“, ще получите връщане на популярни търсения с думата SEO в тях. Сега вземате всички тези ключови думи и ги пускате чрез търсене в Google, като използвате командата (allinanchor:ключова дума). Това ще върне всички резултати от страници, които използват тази ключова дума в техния анкор текст. Това ще ви даде груба представа колко конкурентна е тази ключова дума. Ако върнете резултат по-малък от 1000, тогава тази ключова дума е доста лесна за класиране и няма да ви отнеме много усилия.

След като намерите ключова дума, която има малка конкуренция и се търси доста време на ден, можете да преминете към следващата стъпка. Това би означавало да се оценят всички сайтове, които са изброени в резултатите на първата страница. За да ги оцените, гледате основно колко входящи връзки отиват към тази страница. Колкото по-малко, толкова по-добре.

Сега просто изплакнете и повторете, докато намерите достатъчно ключови думи, за да донесете приличен трафик.

Отиди най-горе