НАШИТЕ МИСЛИ

5 съвета за подобряване на позиционирането на вашия сайт в търсачките

Почти всички уеб администратори или собственици на уебсайтове търсят начини да получат по-добри резултати от своите уебсайтове. Те искат да подобрят позицията на сайта си и да получат по-добро класиране в търсачките. Този стремеж към по-добри резултати, известен като позициониране в търсачката, може да бъде удовлетворен чрез следване на няколко основни процедури.

Преди дори да започнете, трябва да осъзнаете, че се състезавате срещу стотици, а в някои категории и хиляди уебсайтове, предлагащи подобни продукти и услуги. В случай на партньорски маркетинг, много от конкурентните уебсайтове може дори да са идентични! Ако искате да получите предимство пред тези конкуренти и да подобрите позиционирането си в търсачката, трябва да прецизирате уебсайта си и да работите активно, за да го направите по-добър.

  1. Уверете се, че вашият дизайн е удобен за търсачката:

Вашият дизайн може да изглежда добре за очите ви, но също така може да е причината за затрудненията ви и лошото позициониране в търсачката. Как е възможно? Разгледайте вашата уеб страница с помощта на текстов редактор или html изгледа на популярни редактори като Dreamweaver и Frontpage. На кой ред започва вашият първи ред на копие? Ако действителното ви копие е натиснато далеч надолу в страницата, за търсачките е по-трудно да уловят важната информация, която би ви помогнала да подобрите класирането на вашата уеб страница.

Ако имате това затруднение, първо премахнете всички ненужни интервали в html кода. Ако има дълги низове от java скрипт, поставете ги във външни файлове. По същия начин поставете информация за стил във външни файлове с каскадни стилови таблици. Опростяването на структурата на вашата таблица също може да помогне. Ако това започне да става твърде сложно за вас, консултирайте се с професионален специалист по позициониране в търсачките или с вашия уеб дизайнер.

  1. Уверете се, че вашите ключови думи са стратегически разположени във вашето копие:

Не е възможно да се подобри класирането на уеб страницата, ако четливото копие на вашата уеб страница не съдържа думите, по които искате да бъдете намирани. Много хора погрешно смятат, че просто поставянето на вашите важни ключови думи в мета тагове е достатъчно. Това не е вярно, някои търсачки почти не използват мета таговете и търсят повече копието на страницата. Уверете се, че вашето важно копие е в първия абзац на текста, в заглавията (използвайки заглавки като H1, H2, H3) и в активните или кликащи части от текста на връзката на вашата страница.

  1. Използвайте карта на сайта и навигация с текстови връзки на страниците си:

Ако искате да подобрите позицията си в търсачката за всички страници на вашия уебсайт, тогава трябва да сте сигурни, че тези страници действително се индексират или включват в търсачките. Можете да подпомогнете този процес, като направите карта на сайта, уеб страница, която има текстови връзки към всички подстраници на вашия сайт. Друга добра практика е да включите навигационна система с текстови връзки на вашите уеб страници, дори ако вече имате графично базирана навигационна лента другаде на същите тези страници. Не забравяйте, че търсачките следват текстови връзки по-лесно. Робот, който кацне на вашата главна страница или страница с карта на сайта, ще последва текстовите връзки и след това ще посети и индексира вашите страници от по-ниско ниво.

  1. Увеличете количеството и качеството на входящите връзки:

В силно конкурентни категории ще бъде трудно да се подобри класирането на уеб страницата, без да получите голям брой връзки към вашата страница от други уебсайтове. Ако имате много добро и ценно копие, други сайтове може да се свържат с вас, защото вие сте ценен ресурс. Въпреки това, ако искате да ускорите този процес, ще трябва активно да изисквате връзки от други уебсайтове, или чрез търговия с връзки, или чрез поставяне на вашето съдържание (с връзка към вашия сайт) на други уебсайтове.
Когато става въпрос за връзки, трябва да имате предвид един важен принцип: не е важно количеството връзки, а качеството. Една добра връзка от авторитетен сайт като CNN или Wikipedia струва повече от десетки връзки от други сайтове. За да получите тези качествени връзки, няма пряк път. Ще трябва да го спечелите, като имате сайт, който предоставя много полезна информация.

  1. Бъдете в крак с развитието на търсачките:

Предизвикателството да подобрите класирането на вашата уеб страница и позиционирането в търсачката е динамично. Търсачките не са статични. Повечето от големите търсачки от вчера са изчезнали или днес са само второстепенни играчи. Трябва да сте в крак с промените в света на търсачките, като участвате в онлайн форуми или се абонирате за бюлетини, които се занимават с теми като оптимизиране на търсачките, класиране в мрежата и общи проблеми, свързани с уеб администратори.

Ако нямате опит или време да се справите с тези въпроси сами, тогава трябва да се възползвате от квалифицирани професионалисти, които могат да ви помогнат да подобрите ефективността на вашия сайт в търсачките. Независимо дали разчитате на професионалисти или можете да го направите сами, тези пет съвета могат да ви осигурят добра отправна точка за започване на работа.

Отиди най-горе